Ziektewet en WIA

DUIDELIJK OVER SOCIALE ZEKERHEID

Ben je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt en krijg of heb je te maken met de Ziektewet (UWV) of WIA? Dan kan dit serieuze (financiële) consequenties voor je hebben en vragen oproepen. Als ervaren deskundige op het gebied van sociale zekerheid bied ik praktische en laagdrempelige ondersteuning met betrekking tot de Ziektewet en de WIA. Klik hieronder op een onderwerp voor meer informatie.

Ziek zijn en/of medische of psychische klachten hebben betekent niet automatisch dat je recht hebt of houdt op een Ziektewet- of WIA-uitkering. De medische (her)beoordeling door een verzekeringsarts van UWV kan dan ook serieuze (financiële) gevolgen hebben. Daarom is het goed om je op dit gesprek voor te bereiden.

Als ervaren deskundige op het gebied van de Ziektewet, WIA en sociaal-medische beoordelingen ondersteun ik je hier graag bij zodat je goed beslagen ten ijs komt. Tijdens een (online of telefonisch) consult van ongeveer 45 minuten tot een uur leg ik je duidelijk hoe je omstandigheden vertelt, waar je aandacht aan moet besteden en hoe je er zelf zoveel mogelijk voor zorgt dat er een zo zorgvuldig mogelijk onderzoek plaatsvindt. Helaas is dit namelijk niet altijd het geval waardoor mensen geconfronteerd worden met een vervelende uitkomst.

Uiteraard krijg je de belangrijkste informatie en tips na ons gesprek in je mailbox zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

De Ziektewet en WIA zijn complexe en technische wetten waarbij 'ziek zijn' geen medische maar economische betekenis heeft. Het zijn werknemersverzekeringen - met rechten en plichten - die behoorlijke (financiële) gevolgen kunnen hebben.

Heb je vragen, behoefte aan advies of wil je eens sparren over jouw persoonlijke omstandigheden met betrekking tot de Ziektewet, WIA of re-integratie vanuit deze regelingen? Dan help ik je graag verder. Ik voorzie je graag van praktisch en persoonlijk advies en denk graag met je mee.

Voor alle diensten op deze pagina geldt dat ze plaatsvinden per e-mail, telefoon of via (beveiligd) videobellen. Je hoeft de deur dus niet uit wat reistijd en kosten bespaart.

Bekijk mijn reviews op Trustpilot om te lezen hoe klanten mijn dienstverlening hebben ervaren.

Hoe kan ik jou helpen?

Heb je een vraag, wil je iets aan mij voorleggen of mijn hulp inschakelen? Neem dan gerust contact op. Je hoort snel van mij.