Weblog

BNR Podcast ‘De Crux’: Ronald Dekker en Mathijs Bouwman over arbeidsmigratie
BNR Podcast ‘De Crux’: Ronald Dekker en Mathijs Bouwman over arbeidsmigratie

Zonder migratie staat Nederland op de lange termijn voor een harde daling van de potentiële beroepsbevolking. Dat stelt journalist en econoom Mathijs Bouman in de nieuwe BNR-podcast ‘De Crux’. Zijn oplossing? Nederland moet arbeidskrachten uit Noord-Afrika halen. Volgens Bouman is de oplossingen die we tot nu toe hebben gekozen – het halen van migranten binnen de EU – is een eindige zaak. Zijn opponent – arbeidseconoom Ronald Dekker – ziet dat anders. Hij waarschuwt voor het toelaten van meer arbeidsmigranten van buiten de EU. Volgens hem is dat vooral een wens van ‘luie’ werkgevers die goedkope arbeid willen. Dekker vertrouwt op het marktmechanisme.

Beluister de podcast hier

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdige en bevlogen ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdige en bevlogen ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant