Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

Het begint steeds meer te piepen en te kraken bij de afdeling bezwaar en beroep van UWV
Het begint steeds meer te piepen en te kraken bij de afdeling bezwaar en beroep van UWV

Het is over het algemeen bekend dat UWV met grote werkvoorraden kampt en termijnen met betrekking tot WIA-beoordelingen en het afgegeven van WIA-besluiten niet haalt. Ook UWV-onderdeel bezwaar en beroep lijkt steeds meer vast te lopen. Hier zijn al langere tijd zorgen over.

Uitstel beslissing op bezwaar

Steeds vaker worden beslissingen op bezwaar uitgesteld waardoor klanten geregeld acht maanden of langer op de uitslag van hun procedure moeten wachten terwijl hier maximaal zes maanden voor staat. Een ontwikkeling die onwenselijk is en bij klanten kan leiden tot onzekerheid, langdurige stress, financiële problemen of verslechtering van de gezondheid en eventuele re-integratie in de weg kan staan.

NOVAG

Eerder benoemde problematiek ontgaat ook de Nieuwe Orde van Verzekeringsartsen Arbeid & Gezondheid (NOVAG) niet. In de meest recente newsflash van NOVAG (7 februari 2023) lezen we het volgende:

“De achterstanden bij Bezwaar en Beroep lopen snel op, wachttijden van een jaar zijn niet ongebruikelijk en waarschijnlijk zullen er binnenkort bezwaarkantoren zijn waar in het geheel geen bezwaarverzekeringsartsen meer zijn. De oorzaak ligt in een daling van het aantal bezwaarverzekeringsartsen. Deze daling had men al langere tijd kunnen zien aankomen, gezien de leeftijdsopbouw van deze groep. Vanuit NOVAG hebben we dit probleem in het overleg met UWV herhaald aangekaart. Bij UWV was en is er op dit moment geen plan of visie om dit probleem op te lossen. Voorstellen om de overstap van SMZ naar B&B te stimuleren en/of de functie ook aantrekkelijker te maken voor verzekeringsartsen die momenteel niet bij UWV werkzaam zijn, zoals van verzekeringsarts Bezwaar en Beroep een carrièreperspectief te maken, zijn niet bespreekbaar voor UWV. En dat terwijl met een beperkt aantal verzekeringsartsen extra de problematiek bij Bezwaar en Beroep is op te lossen, in tegenstelling tot de problematiek bij SMZ.

Deze keuzes van UWV maken intussen dat burgers heel lang in onzekerheid zitten, in sommige gevallen zelfs tot een jaar. En zoals bekend dragen lopende juridische procedures niet bij tot re-integratie.”

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…