Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim / re-integratie
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Search
Close this search box.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim / re-integratie
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

Groot deel STAP-budget verspild aan onzincursussen
Groot deel STAP-budget verspild aan onzincursussen

Wie had dit nou verwacht? Een groot deel van de 180 miljoen euro van het STAP-budget is opgegaan aan onzincursussen blijkt uit onderzoek van journalistiek platform Follow the Money. Zo verdiende Madelon Vos (Miss Bitcoin) in een paar maanden meer dan twee miljoen euro aan deelnemers aan haar bitcoincursus die compleet door de overheid werd betaald (!!). Ook bij opleider Civas werd er ongetwijfeld champagne met een paar druppels Bach Bloesems geschonken in de directiekamer: deze opleider verdiende ruim vijf miljoen euro aan dubieuze en niet-arbeidsmarktrelevante cursussen zoals edelsteentherapie, kindertekeningen analyseren en wandelcoaching.

Verspilling

In 2022 liet onze overheid zich weer van haar beste kant zien door de door burgers opgebrachte publieke middelen te verbrassen aan een batterij aan onzincursussen zoals reiki, dropshipping, jezelf ontdekken in Parijs, leren vliegen met een drone en leren manifesteren. Cursussen met geen enkele waarde voor iemands arbeidsmarktpositie en waar de subsidie voor is bedoeld. Al de eerder genoemde cursussen bleken in 2022 door het ministerie te zijn goedgekeurd. Enfin: het kost een paar miljoen maar dan heb je ook niks.

Aanpassingen

Het kabinet heeft beloofd in te grijpen en wil dat de subsidie niet meer gebruikt wordt voor niet-arbeidsmarktgerichte cursussen en ook niet als verdienmodel voor opleiders. Zo moeten er onder meer keurmerken komen voor opleiders om aan te tonen dat zij voldoen aan de STAP-eisen. Ook wordt gekeken of het budget alleen kan worden ingezet in sectoren met tekorten zoals de ICT, het onderwijs, gezondheidszorg of techniek.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Picture of Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Picture of Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…