Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

Werkloos of arbeidsongeschikt? Dit moet je weten over de PAWW-regeling!
Werkloos of arbeidsongeschikt? Dit moet je weten over de PAWW-regeling!

Ontvang je een WW-uitkering of ben je arbeidsongeschikt en ontvang je een loongerelateerde WIA-uitkering? Dan kun je na afloop van deze uitkering mogelijk recht hebben op een verlengde uitkering op grond van de – bij werknemers onbekende – PAWW-regeling. Dit is een door werknemers gefinancierde private regeling die een WW-uitkering of loongerelateerde WIA-uitkering met 14 maanden kan verlengen. De regeling wordt uitgevoerd door Stichting Private Aanvulling WW en WIA. Op dit moment vallen ongeveer twee miljoen (ex-)werknemers onder de regeling.

Werkgevers

Werkgevers kunnen zich vrijwillig voor de regeling aanmelden. In sommige gevallen is er sprake van een verplichting, bijvoorbeeld als gevolg van afspraken die zijn gemaakt door sectoren, branches en CAO-partijen. Zo vallen alle uitzendkrachten sinds 1 augustus 2022 onder de PAWW-regeling.

Compensatie

De PAWW-regeling is in het leven geroepen als compensatie voor de in 2016 ingekorte WW-uitkering en loongerelateerde WIA-uitkering. Deze uitkeringen duurden in het verleden maximaal 36 maanden en zijn beperkt tot maximaal 24 maanden. De PAWW-regeling zorgt bij het aflopen van één van eerder genoemde uitkeringen – en bij het voldoen aan de voorwaarden – voor een verlenging van maximaal 14 maanden.

UWV

Sinds enige tijd maakt UWV melding van de PAWW-regeling in zijn communicatie, zoals je hieronder kunt zien. Wel is het zo dat UWV hooguit naar de regeling verwijst. Je bent zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie en de aanvraag. De PAWW-aanvulling kan niet met terugwerkende kracht worden verstrekt. Vraag deze dus op tijd aan.

Verwijzing naar de PAWW-regeling in een brief van UWV

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…