Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

80% werkgevers heeft te maken met werknemers met (geregistreerde) schulden
80% werkgevers heeft te maken met werknemers met (geregistreerde) schulden

80% van de werkgevers heeft te maken met werknemers die financiële problemen hebben. 12% maakt dit zelfs vaak mee. Dit is te lezen in het onderzoeksrapport ‘(On)zichtbare geldzorgen op de werkvloer’ van Deloitte, SchuldenlabNL en VNO-NCW. Het onderzoek is gebaseerd op literatuuronderzoek, een enquête onder organisaties en verdiepende interviews.

Trend

De (geregistreerde) schulden bij werknemers vormen een zorgwekkende trend voor werkgevers omdat een gezonde financiële situatie bij werknemers van essentieel belang is. Niet alleen voor de werknemers zelf maar ook voor werkgevers. Uit onderzoek weten we dat (chronische) geldzorgen zorgen voor een verminderde arbeidsproductiviteit, gezondheidsklachten, kans op fraude en een hoger verzuim.

Steeds meer Nederlanders hebben geldzorgen, o.a. door de inflatie en hoge energieprijzen. Op dit moment heeft één op de drie huishoudens moeite met het betalen van de rekeningen en kan één op de tien niet rondkomen. 50% van de huishoudens heeft naar eigen zeggen consumptieve schulden. Verwacht wordt dat deze problemen zullen toenemen en meer mensen zullen treffen.

Werkgevers helpen graag

Werkgevers willen werknemers graag te helpen. Bijna 80% van werkgevers staat hier voor open en 58% ziet dit zelfs als hun verantwoordelijkheid. Ook geeft 39% van de werkgevers aan meer te willen doen om de financiële gezondheid van medewerkers te bevorderen. Het overgrote deel lijkt zich dus bewust te zijn van de impact van schulden op werknemers en de (in)directe invloed daarvan op werkgevers.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…