Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

UWV vergoedt speciaal Werkfit-traject voor hoogbegaafden
UWV vergoedt speciaal Werkfit-traject voor hoogbegaafden

Uit promotieonderzoek van psycholoog Patricia van Casteren weten we dat bedrijven er niet in slagen om hoogbegaafde personeelsleden blijvend duurzaam te boeien en te binden, met verstrekkende gevolgen. Bekend is dat een deel van hen vastloopt op het gebied van werk. Volgens een ruwe schatting zit één op de drie a vier hoogbegaafden werkloos thuis met een WAJONG-, WIA- of WAO-uitkering.

Ook bij het re-integreren gaat het met regelmaat mis. In de praktijk blijkt dat re-integratietrajecten nauwelijks zijn toegespitst op (hoog)begaafden. Veel van deze mensen vinden dan ook dat reguliere jobcoaching door re-integratiebedrijven te weinig of zelfs niet aansluit op hun persoonlijkheid, kwaliteiten, wensen en behoeften. Dit komt onder andere doordat de meeste jobcoaches meestal niet bekend zijn met hoogbegaafdheid en wat dit voor de persoon in kwestie inhoudt. Zij kunnen de vertaalslag tussen de typische eigenschappen, behoeften, voorwaarden en werk niet maken. Hierdoor lopen re-integratietrajecten met regelmaat vast of slagen ze onvoldoende.

Het UWV heeft sinds een tijdje een raamovereenkomst met Hoogbegaafd in Bedrijf voor Werkfit en Naar werk re-integratietrajecten. Voor dit soort trajecten komen mensen met een arbeidsongeschikt­heidsuitkering – zoals een Ziektewet- of WIA-uitkering – in aanmerking. De aangesloten coaches zijn deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid. Zij weten als geen ander wat dit inhoudt en hoe dit werkt.

Ben je hoogbegaafd of denk je dat er sprake is van (hoog)begaafdheid en zoek je passende re-integratieondersteuning? Kijk dan eens op de website van Hoogbegaafd in Bedrijf. Wil je graag een traject bij dit bedrijf volgen? Bespreek je wensen en behoeften dan met je contactpersoon bij het UWV.

Wil je meer blogs lezen over hoogbegaafdheid, klik dan hier.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Foto van Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…