Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim / re-integratie
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact
Search
Close this search box.
Inhoud bewerken
 • Home
 • Over Mensar
 • Diensten
 • Verzuim / re-integratie
 • Ziektewet / WIA
 • Bezwaar UWV
 • ontslag / vso
 • Blog
 • Downloads
 • Referenties
 • Contact

Weblog

Financieel manager terecht ontslagen na naaktfoto’s op bedrijfsserver en ‘dikke-tieten-grappen’
Financieel manager terecht ontslagen na naaktfoto’s op bedrijfsserver en ‘dikke-tieten-grappen’

Een 53-jarige financieel manager van een televisiebedrijf is volgens de kantonrechter terecht ontslagen. De man had per ongeluk seksueel getinte foto’s van zichzelf en twee vrouwen geplaatst op zijn werkcomputer en er waren tijdens het onderzoek gedurende zijn schorsing klachten van diverse werknemers binnengekomen over het gedrag van hem. De manager erkende een joviale man te zijn die wel houdt van ‘dikke-tieten-grappen’. Dit was gezien de cultuur binnen het bedrijf geen probleem volgens hem. Zijn ondergeschikten konden dit niet waarderen en voelden zich onvoldoende veilig om dit te melden. Het bedrijf is na het onderzoek naar de rechter gestapt met het verzoek de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Het ontslag is volgens de rechter terecht en wordt toegekend op basis van de e-grond. Reden hiervoor is onder andere dat de man verwijtbaar is: mede door het feit dat de man zijn handelen tijdens de zitting erkende. “Dat hij als financial manager en statutair directeur (…) denkt zich dikke-tieten-grappen op de werkvloer te kunnen permitteren, levert naar het oordeel van de kantonrechter verwijtbaar handelen op.”

Wel vindt de rechter dat er geen sprake is van ernstig verwijtbaar handelen. De foto’s kwamen namelijk per ongeluk op de server van het bedrijf terecht en hij heeft niemand willen blootstellen aan de foto’s van hemzelf en twee onbekende vrouwen. Daarom heeft de man alsnog recht heeft op een transitievergoeding van zo’n €17.500.

Uitspraak: ECLI:NL:RBAMS:2019:9260

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Picture of Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Picture of Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen ondernemer @ Mensar • Kennisdeler • Mens en arbeid • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht)

Wellicht vind je dit ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volg mensar op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en ontwikkelingen op het gebied van mens & arbeid…